GRIMM'S

Het doel van Grimm’s?

Houten en duurzaam speelgoed maken met vrolijke kleuren en een eenvoudig design. Gelukt! Het open ended-speelgoed van Grimm’s is niet enkel geschikt voor kindjes, maar ook voor de ouders (het oog wil ook wat, ken je dat?) Uiteraard wordt er enkel gebruik gemaakt van veilige en natuurlijke materialen: superecologische producten dus!

Wat maakt hen zo bijzonder?

Voor Grimm's is kinderspeelgoed er niet alleen om kinderen bezig te houden, maar vinden ze het belangrijk om speelgoed aan te bieden dat past bij hun leeftijd en ontwikkeling. Tevens zetten ze in op fantasierijkspel en doen ze dit met mooi speelgoed dat gemaakt is van natuurlijke materialen  en van goede kwaliteit (en allemaal handgeschilderd, ook de stoffen popjes!). 

 

Open-ended

Het meeste speelgoed van Grimm's is "open-ended" speelgoed, maar wat is dat nu net?

Open -ended / open einde speelgoed is speelgoed "zonder opgelegd spelpatroon", waarmee je kind -met een beetje fantasie- alle kanten op kan. Dit ziet er doorgaans eerder neutraal (weinig tekeningen, geen gezichtjes) en tijdloos uit en is duurzaam, net doordat de kindjes er gedurende lange tijd mee kunnen blijven spelen. Je kind bedenkt in elke fase van zijn ontwikkeling een andere manier om te spelen. Bij Grimm's begint dit bijvoorbeeld al voor de allerkleinsten bij het voelen, in elkaar plaatsen, ergens aanhangen, bouwen tot sorteren tot effectief fantasierijkspel.  

 

Duurzaam hout

Ze maken gebruik van kleurglazuren die de houtvezels binnendringen en een levendig oppervlak achterlaten. De losse onderdelen worden met de hand in de verf gedompeld, hier doen ze bewust geen beschermende lak over zodat de positieve eigenschappen van hout behouden blijven.

De iconische regenboog - als voorbeeld - zagen ze met de hand uit een stuk hout, wat ervoor zorgt dat elke regenboog een uniek exemplaar wordt/is. De producten van Grimm's zijn altijd uniek met individuele sporen uit de natuur. Verschillende structuren in de houtnerf en kleurafwijkingen wijzen op een natuurproduct, een kwaliteitsmerk. 

Tips op leeftijd

Grimm's houten speelgoed is eerst en vooral voor alle leeftijden, maar wat past er algemeen bij bepaalde leeftijden?

Natuurlijk is elk kind anders en ontwikkelen kinderen zich op hun eigen tempo, hieronder toch enkele tips ! (:

Baby's 

Baby's ontdekken de wereld op de tast, op gevoel, gehoor en met de mond, daarvoor zijn de rammelaars van Grimm's een grote hit!  Ze zijn prachtig afgewerkt en voelen zelfs zacht aan. Natuurlijk zijn de gebruikte plantaardige oliën volledig veilig voor kinderen, ook als ze er op sabbelen.  De knuffelpoppen geven een heerlijk gevoel van geborgenheid, ze hebben zelf kleine popjes met heerlijke lavendelgeur

1-2 jaar 

Rond de leeftijd van 1 tot 2 jaar gaan kinderen meer bewegen. Hun wereld wordt groter door te kruipen en de eerste stapjes, hierbij nemen ze  Trekfiguren en houten wagens graag mee op ontdekkingsreis.

Tijdens de overloop van deze leeftijden leren ze ook stapelen en vormen ontdekken, de stapeltorens, blokkensets, bakjes en de 7 vriendjes (op latere leeftijd heb je een vriendje, bij elke dag van de week een kleur) zijn hierbij een mooie aanvulling. Kunnen nadien mee overschakelen naar het leren verzamelen en sorteren. 

2-4 jaar 

Peuters starten met hun fantasierijkspel, bouwen verder en groter. 

Houten auto's zijn altijd een groot succes, zeker in combinatie met bruggen en steden gebouwd met blokkensets zoals de grote piramide en 1001 nachten. Deze grote bouwblokkensets geven oneindige mogelijkheden.

Het sorteren kan ook beginnen, alles kan hiermee gecombineerd worden, de sorteerboom met ringen, de kleurvriendjes in het sorteerbord, op de grote regenboog en zo kan ik nog wel even doorgaan ...

+3 jaar - 6 jaar ( ouder uiteraard ook!)

Kleuters beleven avonturen en gaan nog verder in de wereld vol fantasie. In de kleuterklas leren ze over het weer, met de Grimm's weer set breng je het tot leven. De grote regenboog is een tijdloze klassieker die leuk blijft, zeker in combinatie met de andere bouwsets, vriendjes van Grimm's en halve schijven.

De bouwsets zoals 1001 nacht bouwset of de wondermooie leeuw spreken tot de verbeelding.

Puzzels zoals hol en bol leren over vormen. De houten trein van Grimm's past op de bekende houten rails van brio en Ikea.

Neem je ook graag speelgoed mee op pad? Dan is het draagbare poppenhuisje en de magneetpuzzels een fantastische on-the-go tip! 

Oudere kinderen en volwassenen

Ook de oudere kinderen en volwassenen genieten van de wondermooie houten producten van Grimm's.

Grote kleurrijke mandala's leggen of een set met houten stapelhartjes dat ook nog eens romantisch staat op ieder plekje in huis.

HEB JE IETS ONTDEKT VAN GRIMM'S (website) DAT JE NIET TERUGVINDT IN ONS ASSORTIMENT?

LAAT HET ONS ZEKER WETEN, DIT KAN OOK VIA PRE ORDER WORDEN AANGEKOCHT!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.